lørdag 29. januar 2011

Jeg har funnet meg et nytt leketøy


Jeg har drevet og googlet mye i det siste for å få litt inspirasjon til husprosjektet vårt. Jeg tenker jo selvsagt allerede langt frem.

Inne på http://www.viseno.no/ har jeg begynt å lage forslag til hvordan jeg ønsker at ting skal se ut når vi endelig er ferdig. Og det er garantert at de fargene jeg bruker nå ikke kommer til å være de vi maler på veggene om et års tid!

Bildet jeg har lagt ved er fra stua...

søndag 23. januar 2011

Det er nå alltid noe man skal huske på...

Etter møte med husselgeren til Blink Hus forrige uke har vi hatt mye å tenke på. Vel, for å si det sånn: JEG har hatt mye å tenke på. Jeg føler kanskje at det er jeg som tenker mest på hvordan huset skal se ut inni. Det har sikkert sammenheng med min interesse for interiør, samt at jeg sykemeldt og har MYE tid til tankevirksomhet nå....
Uansett fikk vi iallfall en del gode nyheter da vi hadde det forrige møtet. Det viser seg at Blink Hus sentralt har satt ned prisene på byggesettet til huset vårt, og i tillegg fått mer inn i leveransen. Ingenting er bedre enn det for oss førstgangsbyggere.
127.000 kr billigere enn først antatt, ferdigmalte lister og karmer og peis/ildsted inkludert er ikke å forakte!
Men, som Øyvind sier: De pengene spises vel opp av de oppgraderinger vi gjør på orginalutgaven av huset...
Det som svirrer i huet nå for tiden er spm som:
  • MDF-plater eller panelt tak i stua?
  • Downlights i stua og på kjøkken eller ikke?
  • Hvor mange ekstra elektriske punkt?
  • Varmekilder, kabler eller panelovner?
  • Hvor skal vi ha ferdigpanelte vegger, og hvor skal vi ha tapet/malte vegger?
  • Gulv, og hva slags gulv hvor osv?
En ting er sikkert: Vi skal iallfall kjøre en stil som er gjennomgående for huset! Det er det viktigste for meg. Det skal være en rød tråd i det hele...
Fant den fine lampa her forleden. En sånn skal jeg ha i stua, så hvis vi begynner der har jeg kanskje stilen? ;)









torsdag 20. januar 2011

HUSET

For Tomten har dere sett bilde av. Det er en ting, en annen ting er å velge huset som skal bygges på der. Dere aner ikke hvor mange huskataloger som er studert opp og ned i mente de siste årene hjemme hos oss. Ja, jeg skal innrømme at kanskje mor i huset har vært den ivrigste der, selv om datteren på seks i høst lå og så på hus når hun skulle legge seg :)

Men det er jo ikke lett det der, å velge huset man skal bygge og bo i. Man vil jo at alt skal være perfekt!

Vi har jo hatt noen absolutte krav, som at vi ønsket 4 soverom og to stuer. I tillegg har vi ønskene om to bad, vaskerom med egen utgang, tre soverom på samme plan med tilhørende fellesrom for ungene etc. Imidlertid er det jo slik at man gjerne ikke kan få alt men ønsker, og man må inngå ulike kompromiss. Dette gjelder både i forhold til å holde prisen nede på et nivå vi klarer å betjene og å få en leverandør som yter god service. Det ser ut til at vi har truffet godt på begge deler nå, og da gjør det ikke så mye om ikke alle soverommene er på samme plan...
Under følger linken på huset, vi skal imidlertid bygge på et vindfang i tillegg fordi vi synes gangarealet er litt upraktisk...


tirsdag 18. januar 2011

Det store valget

UTSIKT OVER TOMTA


Det er mange venner, spesielt sørpå, som ble overrasket over at vi kjøpte tomt her på Setermoen, og dermed velger å bosette oss for en lengre periode her. For oss selv var ikke overraskelsen like stor. Det har vært en gradvis prosess. Vi tenkte allerede på dette for drøyt to år siden. Vi så på noen tomter, men fikk aldri godfølelsen på noen av dem. Vi slo det dermed fra oss, dro et halvt år til USA og var fast bestemt på å bo nordpå to år til før vi vendte nesene sørover. Men, så feil kan man ta! Da vi kom tilbake fant vi fort ut hva vi hadde vært borte fra.


Alt er så godt lagt til rette for barn her oppe, og når vi i tillegg fikk vite at noen naboer skulle selge tomta si var det bare å slå til. For den tomta har beliggenheten vi ønsker, både med utsikt og med nærhet til skole og jobb for begge.

Derfor: Setermoen!
I neste innlegg presenteres huset vi har valgt...

fredag 14. januar 2011

Hei og hopp

Nå er det jo sånn at mine venner på facebook og andre har hatt positiv respons på mitt forslag om å lage en egen boligblogg. Om dette blir en ren byggeboligblogg er jeg ennå litt usikker på. Bloggens tittel henspeiler jo kanskje først og fremst til at dere skal få følge vår vei til "drømmehuset" vårt. Når man har oppfylt en drøm erstattes den av en annen, så vi får se hvordan dette utvikler seg.
En ting er at du kan følge den, en annen ting er at jeg lager den for vår del. På den måten kan vi gå tilbake og se hvordan husbyggeprosessen har vært.


Jeg håper og tror at jeg skal klare å oppdatere underveis i prosessen, selv om jeg nok tror at det kan bli hektisk til tider.

Siljepilje